Alla inlägg den 25 augusti 2010

Av Heli o Henke - 25 augusti 2010 10:25

Jag har ju lite smått börjat äta LCHF aktigt ( Low Carb High Fat - Lite kolhydrater och mycket fett) och det har faktiskt gett bra resultat. Jag kör inte stenhårt på det eftersom det kostar lite mer att handla sån mat och vi har inte världens bästa ekonomi just nu, så jag försöker tänka på vad jag äter och hur mycket. Hmm blev konstigt nu eftersom jag just i förra inlägget skrev att jag skulle baka nåt gott fikabröd    men som sagt jag FÖRSÖKER...

Sen har jag börjat gå långpromenader åtminsone 3 gånger i veckan. Försöker gå så många gånger som möjligt utan barnvagn så jag kan röra på armarna och då blir det när Henke jobbar fm. Ska självklart även ta mig ut dom andra veckorna också.

Nästa vecka kör även Korpens pass igång, så då ska jag stå där på första parkett!! Längtat efter den dagen!! Vi får se om jag kan gå varje vecka eller om det bara får bli när Henke jobbar fm...blir less på det när jag verkligen vill satsa så sätter hans jobb stopp för det. Men träna hemma då, kanske många av er tänker...ja om man har den karaktären på sig själv så kanske man kan göra det, men jag känner mig själv och jag gör det inte - jag vill men det blir aldrig av. 


Så jag hoppas det kan bli promenader i helgen (har ju fler barnvakter då eftersom mummo, ukki och Filippa kommer upp) och så förhoppningsvis ett par gånger nästa vecka + korpens pass.


Nästa ons, 1 sept smäller det alltså till i mitt träningsliv igen!! 

Måste gå ner så många kilon som möjligt till Thailand...har 3 mån på mig! Behöver all pepp och draghjälp jag kan få...


Av Heli o Henke - 25 augusti 2010 10:08

Vilket hemskt höstväder vi hade igår...inte lika illa idag, men nästan. Igår eldade vi också...då är det kallt här hemma!

I måndags var farmor ledig så hon hämtade Ida vid lunch så vi fick fixa klart skrubben. Jag var ut en sväng mellan 14,30 och 15,30 - farmor skulle klippa sig och sen gick vi på kondis och fikade. Sen lämnade jag farmor och Ida och cyklade hem för att fortsätta rensa kläder mm. 

Igår gjorde vi absolut ingenting! Sånt skitväder - regnade hela dagen och så var det knappt 10 grader. Som sagt så eldade vi första gången för denna höst, och vi har inget skydd/grind för där så det var till att hålla koll på lillfisen hela tiden! Hon skulle heeela tiden fram antingen till vedkorgen eller till kaminen. Hmmm en till grej vi måste inhandla alltså... inget man vill att Ida ska få i födelsedagspresent men det är ju ett tips till nån snäll själ därute som vill köpa det till henne    kostar att ha barn har vi märkt! Kanske inte tär lika mycket på ekonomin sen när vi är klara med hela renovering...

Henke jobbar em denna vecka...eller kväll vill jag kalla det eftersom han börjat vid 16,30 (och kommer hem vid 03). Igår skulle han visst lasta vid dammen och det var vid hans "lunch-tid", så helt plötsligt strax före 22 kommer han dundrandes med timmerbilen, ställer den utanför grinden och kommer hem och äter!! I like! Vi hann mysa lite i soffan innan han drog iväg igen. 


Inatt sov Ida mellan oss...hon vaknade till lite när jag gick och la mig vid 23, sen vaknade jag av en tokgråtande dotter...usch det skar verkligen i mamma-hjärtat. Måste ha drömt nåt hemskt... Jag tog upp henne, la henne på min mage/bröst och där somnade hon om. La henne sen bredvid mig istället så hon kände trygghet. Det måste hon ha gjort för hon sov hela natten fram till 7...annars brukar hon vakna några gånger på natten och sen sova kanske till 8 - 8,30.


Idag hade jag läkarbesök kl 9, så Henke skulle behöva kliva upp en stund medan jag var iväg...men det behövde han ju inte för Ida var suuupertrött så jag la henne igen efter att hon ätit frukost och dom ligger fortfarande o sover   hon hade alltså inte sovit klart när hon vaknade, men vägrade somna om på en gång (vi låg väl kvar i sängen i 40 min för jag såg att hon skulle kunna somna om igen - men icke!)

Tror jag ska baka nåt gott fika idag...det ska man ju tydligen göra när man är mammaledig och det är skitväder. Får se vad jag ska hitta på!




Ovido - Quiz & Flashcards