Alla inlägg under maj 2010

Av Heli o Henke - 12 maj 2010 17:41

Idag var vi på babyöppet och vägde lilla Ida igen...2 veckor sen vi var dit och både Henke och jag tycker att hon växt så det syns, så det var intressant att se om hon gjort det.

Vikt 7500 g och längden var 67,5 cm...så 250 g och 1,5 cm på 2 veckor är ju helt ok   lillfisen börjar bli stor !

Ska rensa i hennes garderob nu igen...bort med alla 62:or för dom börjar sträna lite allihop...lika bra att ta fram 68 nu så man hinner använda allt man har.


Först ska jag låta denna helg ha sin gång, och sen börjar garderobsrensning och planering av dopet! Dessa 2 saker ska ta all min tid närmaste månaden! Eller visst ja... måste ju måla lite på altanen också...och altanmöbeln...och sängstommen... hmmm men det ska nog gå bra - bara Ida sover på dagarna som hon ska...och att vädret visar sig från den bästa sidan också   


Dags för syjunta nu!! Ska börja sy på Idas dopklänning   


Bye for now

Av Heli o Henke - 10 maj 2010 10:55

Jaha då har en helg till gått...och den i vedens tecken.

Hade ju tänkt vi skulle åka o shoppa loss i Sundsvall, men eftersom det skulle vara finväder så blev det istället att kapa och klyva ved.

   Ida hade första parkett


En stooor hög med björkar låg på backen som skulle kapas och klyvas. Gubbarna (=pappa Henke och farfar) höll på med det hela lördagen och flera timmar i söndags. Sen ska den ju även in i vedboden, vilket var min syssla. Fick hålla på med det medan Ida sov...men 2 släp fyllda med ved är avlastade, och jag har 2/3 kvar av den 3:e vagnen. Känns i kroppen idag kan jag säga....Får ta resten på kvällarna den här veckan.

   Nu är det bara "lite" kapning kvar...ja och in i vedboden då förstås...


Vad har vi gjort mer i helgen då? Hmmm har inte gjort så mycket mer än hållt på med ved på dagarna... I fredagskväll åt vi middag med Henke (han jobbar ju numera på fredagkvällar också), tog oss till Sibylla och sen efter maten slängde vi in Idas bilstol i lastbilen och åkte med en sväng mot Hede och lastade på lite timmer.

   Trucker kepsen är på...

   pappa, får jag köra?

  

   my point of view - solnedgången är fantastisk!




På lördagkvällen var vi bjudna till Maria och Thomas på grillkväll...vilket blev ett fiasko - grillningen alltså...fick ta in köttet och steka den istället för det ville inte brinna i grillen. Men till slut så hade vi maten på bordet och det var suuupergott!!! En köttbit, potatis, sallad och lite bea till...mmmmm.


Men jag har ju annat att syssla med den här veckan än att stapla ved...åker på kryssning på lördag och då ska jag ha klippt mig, färgat håret, fixat naglar och det viktigaste av allt - kläder att ha på mig!!! Hoppas verkligen jag kommer i det jag tänkt ha, annars vet jag inte vad jag gör... skor ska vi inte prata om. Vill ha högklackat på mig, men jag har nog inte stått på ett par sen jag bodde i Enköping så jag lär få ont i fötterna efter bara en halvtimme...får ta med lågskor också tror jag   jag hoppas jag hinner med allt jag ska, känner mig lite stressad av sånt här - är ju en planeringsmänniska ut i fingerspetsarna och när jag inte har full koll på allt så blir det panik   

Vi är 8 tjejer från Sveg/Lofsdalen som åker på Kryssningen, och det är ett busspaket med Härjedalingen och då ingår buss t/r, hytt, buffé och frukost. Med på samma kryssning är även några av mina kompisar från Enköping!!

Längtar sååå till den här resan...åkte ju på kryssning rätt ofta förr, kunde bli upp mot 10 kryssningar på ett år... nja kanske inte 10 men 6-7 i alla fall...  och åååh vad roligt vi hade!!

Får se om jag hinner blogga nåt mer den här veckan...(så du vet Henna   ) lär bli lite bilder o så från kryssningen sen!


Ha en bra vecka!

Over and out från ett grått och regnigt Sveg


  

Av Heli o Henke - 6 maj 2010 19:29

...hurra för mig idag!!   

Dagen har varit en härlig dag! 

Har fått sova så gott som hela natten, med ett litet brake vid 02 för att stoppa i nappen åt Ida... Gick upp vid 8, ger Ida frukost och tar det lilla lugna efter det. Henke åkte iväg och skulle handla färskt bröd så vi kunde äta en mysig frukost tillsammans, men inte i hela Sveg hittade han det...jag ville ju ha nån slags fralla från Ica, men där hade dom ju inte ens börjat grädda några bröd så han åkte till Svegs bageri och köpte en limpa ( som var på gränsen till bränd!!) jaja men det var en mysig frukost tillsammans ändå! Till frukosten så blev det en liten sång från Ida och älsklingen, och så får jag ett kuvert i handen... "men jag har ju redan fått en dyr jacka...inte skulle du köpa nåt mer heller!?!?!" Nä då fick jag ett presentkort på 1 timmes massage!!! Du är bara såååå bäst hjärtat   

På fm gjorde vi inte så mycket mer än tog det lugnt, Ida sov en timme och då passade jag på att göra mig i ordning. 

Posten kom och med där var det grattiskort från mina föräldrar (presenten fick jag när jag var i Enköping - en jättefin jacka! kom även ett sms från mamma som sa att dem satt in lite pengar på mitt konto...TACK !!! Har ju inte mycket av den varan just nu så allt av den karaktären är till hjälp!!!)

På em var det dags för fika på kondis med svärmor och mormor Gun. Svärmor bjöd på fikat, som blev en bakelse och en latte för min del...mmmm gott!!! Fick även present av dom...ett jättefint armband som jag satte på mig på en gång och så pengar (!!)...har ju som sagt inte mycket av den varan numera... Tack än en gång klanen Nilsson   

Bibbi kom förbi en sväng också och tog en fika med oss, fick blommor av henne.

Väl hemma på så var det dags för mat för Ida och så tänkte jag hon skulle sova, men det blev ju inte nån lång stund. Vid 17,30 kom Maria och Vilma förbi på fika och hade med sig en kruka med penseér - jättefina, som jag ska ha ute på trappan. 

När dom hade gått så tänkte jag lägga Ida en stund innan hon ska ha kvällsvällingen - hon var ju såå trött nu! Men inte då!!! Hon låg o gnällde i typ en halvtimme innan jag beslöt att hon får väl vara uppe tills hon ska äta och sen sova för natten istället... det har gått bra hittills! Hon tittar i kors men inget gnäll än så länge   


Nu blir det till att byta blöja på Ida och på med pyjamas, sen välling och gonatt för henne! För min del ska jag avsluta födelsedagen med ett glas vin! 

Tack alla för grattis-sms och samtal och meddelandena på FB...


Puss o gonatt!




Av Heli o Henke - 5 maj 2010 13:52

Skulle gå på Baby öppet idag egentligen, men det är så dumma tider, mitt i sovtiden och mitt i mat-tiden...visst du kan mata där, men har inte kommit till den punkten än att mata nån annanstans än hemma - hon är ju bara så intresserad av allt annat så man har en liten dust varje dag. Hon behövde ju inte vägas idag så jag struntade i att gå dit ("ledaren" för baby öppet skulle inte heller vara där så det gör ju inget om man inte går dit varje vecka, vi var ju där igår och träffade massa mammor o barn)

Nästa vecka ska vi gå dit och väga i alla fall, så då tar jag mat med mig och provar :-) nån gång måste ju vara den första   


Vi tog oss en långpromenad istället, gick förbi Pastorsexpeditionen för att tala om att vi bestämt tid o plats för dopet nu, men där var det ingen på kontoret just då så jag får nog ta o ringa dit istället. Tog en sväng förbi Ica för att köpa frimärken - det är mors dag i Finland på söndag så jag skickar några kort på Ida till "Gammo" i Finland. (min mormor som Filippa döpte till gammo när hon var liten - säg gammelmormor fort och som en 2-3 åring så blir det gammo   )

Gick sen bort mot Dollar och så tillbaka hemåt. Var ute i en timme medan Henke var på massage...tänkte vi kunde äta lunch ihop efter massagen, men man vet ju aldrig när han börjar på dagarna. Det var ju tur vi inte satte oss nånstans, för när han kom hem så ringde chefen hans och sa att det är dags att byta snart... Gillar verkligen inte dessa veckor när han jobba kväll !! Man är rätt ensam då...

Hoppas hoppas hoppas han tar ledig nästa fredag så vi får 2 dagar ihop (4 egentligen men jag drar ju på kryssning över helgen så jag är inte hemma).

Finns lite att göra här hemma och det går lättare när man är två...

Jag har skrivit en lista på vad JAG ska göra och det måste ju göras innan Henke kan fortsätta med altanen... hmmm låt det nu bli fina dagar snart så jag kan börja måla ute!!! Lite som måste handlas innan jag kan börja så det hoppas jag kunna göra imorgon eller på fredag...


Nä nu babblar jag bara om massa annat... nu till Ida igen.

Hon har sovit 10 timmar inatt också!!!!!! Måste vara en ny fas hon kommit in i... hon äter mer och sover mer/bättre.

Gårdagen blev en perfekt dag om man tänker på Idas mat och sovtider. 

Frukost 08,30 - sover...hmmm nu kommer jag inte ihåg när hon sov...jo hon somnade vid 11har jag för mig och så vaknade hon 12,45. Mata med burkmat och så iväg på BVC och mammaträff. Ingen sovtid alls på em utan gav henne ersättning/välling vid 16  och sen sov hon till strax efter kl 18 och var vaken till 20,30 då hon fick kvällsvällingen och somnar för natten. Perfekt !!! Så vill jag att varje dag ska se ut... 

Imorgon ska vi ha en mysdag!! Mammsen fyller ju år    

Sååå tråkigt att Henke jobbar kväll varje gång jag fyller år...lovar att han kommer hem jättesent inatt, så vi inte hinner ses imorn innan han ska iväg igen. Men jag har ju fått present redan, så det kanske inte gör så mycket   

nä skämt åsido - vi sa att vi skulle ut o äta lunch ute imorn så jag hoppas han hinner det. På em ska jag, svärmor/farmor och gammelmormor ut och fika så lite uppvaktad kommer jag bli i alla fall. 


C U soon again 

Av Heli o Henke - 4 maj 2010 12:29

Idas sovtider har väl varit sisådär i snart 1 månads tid... vaknat flera gånger varje natt gråtandes. Hon gråter liksom bara till och jag kliver upp för att stoppa i nappen (brukar ju liksom vara den som hon vill ha) men då sover hon. 

Det börjar vid 01,30 och håller på lite olika...varje timme, varannan timme, flera gånger i timmen...sen sover hon ett par timmar i sträck mellan 4 och 6, eller nej det gör hon ju inte - det är också olika.

Anyway...måste vara att hon har så mycket nya intryck varje dag eftersom hon är med hela tiden på alla sätt och vis, att hon drömmer - mardrömmar ibland då eftersom hon gråter :-( lillskruttan... 

Men kors i taket...inatt sov hon 11 timmar!!! Från 21 till 08... jag vaknade vid 7 och måste kliva upp och titta så hon andas eftersom jag inte hört ett ljud på hela natten. Åååh jag hoppas det håller i sig!!! Ett tag i alla fall så jag får sova ut några nätter... har ju liksom så svårt att sova på dagarna.


På dagarna sover hon allt mellan en halvtimme till 2 timmar varje gång.(en gång på förmiddagen, en gång på eftermiddagen och en gång efter middagen, sen är det kvällsmat och då somnar hon för natten) 

Pratade lite mat o sovtider med kusin vitamin igår och hon tyckte jag skulle byta ut matburken till lunch istället för som jag nu gjort, gett henne den som middag...hon somnar liksom som en stock efter det... sen ska hon vakna och äta kvällsvälling och så sova igen...blir så fel tyckte jag. Så idag ska vi byta ordning på maten...nu när hon ska äta lunch blir det spagetti o köttfärssås, till middag blir det lite ersättning blandat med välling (hon vägrar äta välling rätt av...) och så likadant till kvällsmat. Får vi se om det blir bättre med sovandet.


Nä nu får jag nog gå upp och väcka lillfisen eftersom vi ska hinna äta innan vi åker till BVC och mammaträffen som är 13,30.


puss o kram

Av Heli o Henke - 3 maj 2010 22:52

...vad dåligt det uppdateras på denna blogg   

fick ett samtal från kusin vitamin som undrade om vi lever...det skrivs ju inget på bloggen!!! Så nu får jag väl skriva några rader så hon har nåt att läsa   


Jaha vad har hänt sen "Enköping del 2" ? Hmmm vi har varit på Baby öppet och vägt lillfisen 2 onsdagar i rad. Hon hade ju bara gått upp 90 g på 2 veckor och det var ju lite lite, så dom tyckte vi skulle komma igen veckan därpå...ja ingen bättre lycka denna gång. Såhär lyder siffrorna: 

20100406: vikt 7100 g och längd 65,5 cm

20100421: vikt 7190 g och längd 66 cm

20100428: vikt 7250 g och längd 66 cm.

Hon hade ju en liten 2 veckors period då hon gjorde nr 2 ett antal gånger per dag, så det är ju därför hon inte gått upp i vikt...


Mer då... 

Trädgårdsfixarhelg hade vi 24-25/4a. På förmiddagarna har jag gått ut med Ida så hon somnar. Hon har sovit så har vi fixat ute med krattning mm. Sen på eftermiddagen har hon fått vara med farmor så vi kan jobba ostört med att såga ner lite buskar o träd och fortsatt med krattning (jäkligt stor tomt), Henke har tvättat hans nya bil...B(MWn står fortfarande skitig o dann och väntar på sin tur.) På söndagkvällen åt vi middag hos farmor o farfar. Min kropp var helt slut efter all krattning och bärande, så vi lämnade kvar Ida hos farmor och åkte ut till stugan och bastade. Tog ju även mitt första dopp för i år :-) fy f***n vad kallt!!! Jag är en badkruka och att bada i april är ju kanske inte det första man gör då...men vad gör man när det inte finns dusch och du är först o främst skitig av trädgårdsfixande, sen har du suttit och svettats i bastun ett bra tag - ja du måste ju helt enkelt i... 2 gånger var jag i dessutom!!! Det ni!!! 


Jag passade på att gå långpromenader med Maria utan barnvagn några kvällar förra veckan, när Henke var hemma på kvällarna. Det är annorlunda med att gå med barnvagn mot att gå själv, så det ska jag göra varje vecka han är hemma på kvällarna! 


30/4: Sötaste Alvina, min brorsdotter och Idas kusin, fyllde 3 år!! Hann köpa present och skicka den så hon fick öppna den på hennes födelsedag. 


Valborg ja...finväder hela dagen!! Var ute på långpromenad på fm och gick och delade ut dopinbjudan till släkten. Sen efter det gick jag förbi Ica och handlade det sista till middagen. Åkte sen ut till Lillån (stugan) där farmor och gammelmormor väntade. Satt och tog det lugnt i solen, väntade på att Henke och farfar skulle komma så vi kunde tända grillen och grilla hamburgare. Ida somnade gott innan vi åt och sov ett bra tag...lugnande med den härliga forsen precis utanför stugan! 

På kvällen lagade vi en god middag ...till det ett par glas rött. (avokado och räkor till förrätt och marängsviss till efterrätt). Mattias kom förbi på kaffe och skjutsade oss sen fram o tillbaka till majbrasan och fyrverkerierna. Tittade lite på dom och åkte sen hem igen. Ida somnade gott för natten i bilen :-) 


Gjorde inget speciellt den helgen annars, lite fixande här hemma bara...städade ut garagena, flyttade bort gamla veden så den nya får plats. Flyttade motorcykeln, snöslungan och allt annat som inte kommer användas till sommaren ner i garaget. Slit o släp hela söndagen...Sa ju till Henke när vi slet i helgen att "är det inte kul att jag kan hjälpa till det här året?" Tji fick jag för det...ryggvärk så jag inte kunde sova inatt!! och här sitter jag o bloggar mitt i natten istället för att sova  

Nä gå o lägg dig!! Gonatt!

Ovido - Quiz & Flashcards