Alla inlägg den 10 maj 2010

Av Heli o Henke - 10 maj 2010 10:55

Jaha då har en helg till gått...och den i vedens tecken.

Hade ju tänkt vi skulle åka o shoppa loss i Sundsvall, men eftersom det skulle vara finväder så blev det istället att kapa och klyva ved.

   Ida hade första parkett


En stooor hög med björkar låg på backen som skulle kapas och klyvas. Gubbarna (=pappa Henke och farfar) höll på med det hela lördagen och flera timmar i söndags. Sen ska den ju även in i vedboden, vilket var min syssla. Fick hålla på med det medan Ida sov...men 2 släp fyllda med ved är avlastade, och jag har 2/3 kvar av den 3:e vagnen. Känns i kroppen idag kan jag säga....Får ta resten på kvällarna den här veckan.

   Nu är det bara "lite" kapning kvar...ja och in i vedboden då förstås...


Vad har vi gjort mer i helgen då? Hmmm har inte gjort så mycket mer än hållt på med ved på dagarna... I fredagskväll åt vi middag med Henke (han jobbar ju numera på fredagkvällar också), tog oss till Sibylla och sen efter maten slängde vi in Idas bilstol i lastbilen och åkte med en sväng mot Hede och lastade på lite timmer.

   Trucker kepsen är på...

   pappa, får jag köra?

  

   my point of view - solnedgången är fantastisk!




På lördagkvällen var vi bjudna till Maria och Thomas på grillkväll...vilket blev ett fiasko - grillningen alltså...fick ta in köttet och steka den istället för det ville inte brinna i grillen. Men till slut så hade vi maten på bordet och det var suuupergott!!! En köttbit, potatis, sallad och lite bea till...mmmmm.


Men jag har ju annat att syssla med den här veckan än att stapla ved...åker på kryssning på lördag och då ska jag ha klippt mig, färgat håret, fixat naglar och det viktigaste av allt - kläder att ha på mig!!! Hoppas verkligen jag kommer i det jag tänkt ha, annars vet jag inte vad jag gör... skor ska vi inte prata om. Vill ha högklackat på mig, men jag har nog inte stått på ett par sen jag bodde i Enköping så jag lär få ont i fötterna efter bara en halvtimme...får ta med lågskor också tror jag   jag hoppas jag hinner med allt jag ska, känner mig lite stressad av sånt här - är ju en planeringsmänniska ut i fingerspetsarna och när jag inte har full koll på allt så blir det panik   

Vi är 8 tjejer från Sveg/Lofsdalen som åker på Kryssningen, och det är ett busspaket med Härjedalingen och då ingår buss t/r, hytt, buffé och frukost. Med på samma kryssning är även några av mina kompisar från Enköping!!

Längtar sååå till den här resan...åkte ju på kryssning rätt ofta förr, kunde bli upp mot 10 kryssningar på ett år... nja kanske inte 10 men 6-7 i alla fall...  och åååh vad roligt vi hade!!

Får se om jag hinner blogga nåt mer den här veckan...(så du vet Henna   ) lär bli lite bilder o så från kryssningen sen!


Ha en bra vecka!

Over and out från ett grått och regnigt Sveg


  

Ovido - Quiz & Flashcards