Alla inlägg den 9 september 2010

Av Heli o Henke - 9 september 2010 12:36

I måndags kväll knackade det på dörren vid 18,30 tiden... hörde inte först eftersom Ida började bli kinkig...hmmm undrar vem det kan vara. Öppnar dörren och ser en kille med V-partiets logga på jackan och blommor i handen. Jaha har dom börjat med dörrknackningar för att "köpa" röster, tänkte jag...

Nä då var han från kommunen, och ville lämna ett halsband till Ida. Dom ger det tydligen till alla "nyfödda" i Härjedalen   

Nej det var inte V-loggan på smycket  utan det var minnesgåva från Härjedalens kommun. Text på kortet "citat": "Detta smycke med halsband visar det sk livsträdet eller Yggdrasil som man sa på vikingatiden. 

Det finns på Överhogdalstapeten, ett antal ihopsydda bonader som hittades i ett härbre i Överhogdal 1910. Tapeten gjorde sannolikt på 900-talet"


Fint tycker jag! och det gjorde ju inget att killen som kom med smycket och blommorna såg helt ok ut   

Av Heli o Henke - 9 september 2010 12:06

Förra helgen var vi i Enköping...åkte ner på fredag när Henke slutade jobba. Trodde det skulle ta längre tid eftersom vi har lillfisen, men hon sov rätt bra där bak i bilen tillsammans med papsen. Jag körde och ukki satt bredvid. Stannade i Avesta första gången, tänkte vi skulle ta en fika i huset där både Bagheera och Haglöfs ligger... vi kom dit typ 19,10 och dom stängde kl 19!!! Gaaaaahhh vilken otur! Ida skulle ju bytas blöja på och så värma vällingen. 

Fick gå på Shell och ta en snabbkaffe, värma välling och som tur var hade dom skötbord på toaletten...   åkte vidare mot Enköping och var hos mummo strax före 21. Hon hade gjort varma mackor och lagt in några öl i kylen. GOTT ! :-) 


Ida lämnade vi hos mummo o ukki på lördagen, så vi kunde åka och shoppa loss lite i Hälla. Hade fått tips om att det kunde vara kaos där på lördagen eftersom Ikea skulle ha loppis på parkeringen...tänkte vi kanske skulle åka dit på söndag morgon istället, men beslöt ändå för att åka dit och få det gjort! Kom dit 9,30, gick in på Ikea och åt frukost innan de öppnade - egentid med varandra! I like! Var inte mycket folk alls, så det var skönt! Handlade det vi skulle på ikea - golv, en boll till Ida, lampa till gästrummet och så nåt mer som jag inte längre kommer ihåg... klar på "några minuter"   jag har ju inga pengar så det var bara att blunda och ta det vi var dit för att köpa. 

Packade in i bilen, gick sen bort till köpcentret och kollade runt. Behövde kolla på vinteroverall till Ida och det fick vi handlat på Kappahl - jättefin lila overall, som Ida får i födeslsedagspresent av mummo och ukki. Tack säger Ida (och mamma o pappa!!!) In på Stadium och köpa träningskläder till mig...har ju inga pengar som sagt, så Henke ville köpa det till mig...och det tackar jag inte nej till! (Använde dom igår och jäklar vad jag körde på!! Måste varit för de nya kläderna!  ) Nu saknas bara nya skor så blir allt perfekt, men det får vänta till våren...

Det var shoppingen i Hälla det...åkte tillbaka till Enköping, in på Maxi o kolla lite snabbt, sen på NightMare Outlet, där vi gick ut med varsitt fleecunderställ, Henke köpte dessutom ett vanligt underställ och en jacka. Jäklar vad vi ska handla där till Ida nästa höst! Billigt och bra - allt från underställ till regn-& vinterkläder!


Hem till mummo och ukki, där mummo försökte söva ner Ida...hon skulle behöva sova lite innan vi skulle fika med kusinerna. En liten stund hann hon sova iaf.

Kimmo, Malin, Alvina och Rian kom på fika och vi firade våra snart 1-åringar. Ida fick en fin docka och Rian fick en bilmatta. 

Efter en stund kom även Filippa med en kompis, för att säga hej.


Middag åt vi hemma, lämnade Ida hos mummo o ukki, tog sen hojarna ner på stan för att ta några öl...hade pratat med Monika för att se om dom kommer med ut på krogen...slutade med att vi hojade dit istället    trevligt trevligt! Visst är det kul för oss att gå ut på krogen när vi väl har barnvakt och flera bra ställen att gå ut på...men riktigt trevligt att åka ner till Monika och Ola, kan ju liksom prata lite mer och bättre hemma! 

Cyklade hemåt vi halv 1 tiden på natten...så trevligt hade vi!!   

Rise and shine vid 8 snåret på morgonen...lillfisen vaknade, så det var bara att mysa med henne en stund innan frukost. 

Mummo och jag åkte till Maxi för att shoppa lite mat och blöjor åt Ida...liiite billigare där än hemma (ja gratis för oss eftersom mummo hade plånboken med sig och inte jag - Thanks! )

Packade bilen och vi skulle ju ha med oss 2 konvektorer  och det var det enda som fick plats i bagageutrymmet...golvet hade dom packat i framsätet, massa kassar bakom Idas stol...nu återstod vår packning och matkassen och blöjorna... hmmm fick lägga saker lite här och där - där det fanns plats helt enkelt   men allt fick följa med hem! 

Vi åkte via Uppsala där vi skulle hälsa på Henkes kusin Helena med familj, och där var även Helenas syster Annika och så Johannes föräldrar. Dom bjöd oss på lunch och vi passade på att ge Ida mat också, så hon skulle sova länge i bilen sen. Helena frågade om vi  inte ville låna en gåstol till Ida...både Henke och jag tittade på varandra och sa - den får nog inte plats   men vi provade och ovanför konvektorerna fanns liiite lite plats och gåstolen var som gjord för det utrymmet! 

Åkte från Uppsala 13,30, Ida och Henke somnade i baksätet - jag körde på så länge som Ida sov...vi stannade i Järvsö och åt middag och var sen hemma vid 18 då vi stannade hos farmor och farfar för fika lite snabbt...ville hem och tagga ner lite innan Ida skulle få välling och så... 


Tack för en trevlig helg, alla inblandade!   

Ovido - Quiz & Flashcards