Alla inlägg den 15 januari 2010

Av Heli o Henke - 15 januari 2010 14:23

Helg igen!! I like!! ja jag är ju ledig varje dag, men alltid trevligt när mannen är hemma också :-) och i helgen får vi besök av Idas mommo och ukki. Fredag till måndag ska dom vara här och hjälpa till och umgås förstås. Ukki hjälper Henke - i helgen ska vi sätta en grå matta i trappen. Jag ska måla...lister som vanligt (men nu ska det bli klart). Mommo ska ta hand om Ida medan vi jobbar på...


I helgen ska vi även betala första delen på vår Thai-resa!!! ÅÅÅhhh tänk om vi kunde åka nuuu istället (eller nu också menar jag ju självklart ... =D )

Min bror med familj är ju i Thailand i  2månader...de har väl 6 v kvar nu tror jag. Lillskruttan Alvina hade tydligen fått solsting och fått hälsa på på sjukhuset och få lite dropp mm, men sen så var hon piggare igen. Fasters älskling!

Rian (som är 1 mån äldre än Ida) ligger i skuggan och bara skrattar - go´fisen :-)


Åh jag längtar till då jag åker ner till Enköping och blir kvar en hel vecka och kan umgås med nära o kära i lugn o ro!! Ingen stress som det blir när man bara är där över helgen...blir liksom alltid nån som inte hinns med och då får jag dåligt samvete fast jag inte ska få det. Men sån är jag.

Var meningen att jag skulle ner i mars, men det är för många oklarheter än med några helger så det får nog bli i april istället...vi får se helt enkelt.


Ida växer o frodas...ger henne mer och mer i ersättning per måltid och hon äter och äter :-) vi ska försöka göra om lite i sovrutinerna fr o m ikväll. Nu har vi lagt henne i vaggan efter sista matningen vid 23 tiden och då sover hon till kanske 05, äter lite och så sover hon kanske till 9 eller 10. Det är en dum tid tycker jag...vill få in en rutin att hon sover till kanske 8 istället, så nu ska jag börja lägga henne redan vid "nästsista" matningen som brukar vara vid 20-20,30. Får se när hon vaknar och vill ha mat nästa gång...fortsättning följer med andra ord...

Vi har tagit upp spjälsängen nu också!! Hon sov i den första gången nu natten som var. Ser väldigt liten ut i den stora sängen vår lilla fis :-)


Trevlig helg på er!

Kram

Av Heli o Henke - 15 januari 2010 14:12

har fått många frågor kring min amning, så jag gör ett inlägg om det.


Började ge ersättning för ett bra tag sen, men bara sista kvällsmåltiden. Sen började vi ge henne lunchersättning också eftersom vi märkte att jag inte hade tillräckligt...har ändå haft 2-4 amningstillfällen per dag, men märkte mer och mer att det började sina rejält. Övergick till ersättning mer och mer, hade kvar morgonamningen och sen nästa måltid (eller nästa efter det beroende på Idas "humör"), men det blev mer och mer gallskrik så fort hon skulle ammas, så tog vi till flaskan och det gick ju hur bra som helst...provad pumpa ur för att se om det verkligen inte kom nåt och visst var det så...ett par droppar kom det bara så inte undra på att lillfisen blev förbannad!

Sista amningstillfället var på nyårsaftons morgon, sen totalvägrades det på alla fronter...provade amma ett par morgnar senare, men det var ju tur vi inte hade gäster hemma och att det var helg så Henke inte behövde upp o jobba (fast nu skulle ju inte han vakna om det exploderade en bomb i huset, men ändå...) det gallskreks flera minuter kan jag säga!!! Det var tur jag hade gjort i ordning en flaska som jag kunde ge henne på en gång :-)


Men ska jag vara riktigt ärlig så är jag rätt glad att hon tar flaskan, för då kan jag få lite mer egentid! Ego kanske många tycker men det står jag för!! Ida mår mycket bättre och mamma är gladare...så why not!?!


Ovido - Quiz & Flashcards