Direktlänk till inlägg 19 april 2010

Enköping del 2

Av Heli o Henke - 19 april 2010 19:46

Nuuu kom jag ju på vad jag gjorde tisdag kväll... jag var över till kusin Henna på fika. När vi nästan fikat klart så titta jag på klockan och såg att det borde vara dags för Idas kvällsmat, och visst det kommer ett sms från mummo som säger typ  "kom hem, Ida äter inte..." Får massa kläder med mig från Henna som hon inte kan ha längre...människan har ju f-n gått ner massa kilon så kläderna hon köpte i höstas bara hänger!!! Guuud vad avis jag är poå henne!!! Men sååå glad för hennes skull!!

Anyway, åker hem och försöker mata Ida...men även med mig så trilskas hon lite. Får i henne vällingen till slut och tänker att hon säkert är trött och dessutom är hon ju sjuk så hon kanske inte vill äta för den skull...


Onsdag.

Vad har vi gjort på dagen då? hmmm har för mig Ukki fick gå ut på promenad med Ida så hon får sova och jag får duscha och göra mig i ordning. Hade tid hos min vän Maria som är hudterapeut kl 10.  Vid 11,30 tar jag Ida i vagnen och går mot Romberga där jag ska äta lunch med Anne,Pia och Leena.  (anne messade och sa att hon blivit sjuk så hon kan inte komma tyvärr...tur jag tog en prommis på söndag kvällen och fick träffa henne...hoppas bara det inte var Ida och jag som smittade henne   ) Anne och Pia är gamla barndomsvänner, och Leena är deras mamma. Går därifrån mot stan för jag har tid för fotvård på em. Ing-Marie heter fotvårdisten och den allra bästa! Jag har varit hos en del, men ingen är som hon...dessutom väääldigt trevlig!

På kvällen gick jag på bio med Monika. Vi såg Snabba Cash och jag tycker filmen var helt ok faktiskt. På bion kollade jag telefonen med jämna mellanrum för att se om det kommer nåt mess om hur det går med Ida...men visst kommer det ett liknande mess som på tisdagen "kom hem direkt efter bion, Ida vill inte äta".

Hmmm ja det var ju bara att åka hem efter filmen. Tråkigt att inte umgås med med Monika, men nästa tripp ner ska det bli en längre träff så man kan prata lite!! Ida trilskas lite med mig också, men åt nästan hela flaskan till slut i alla fall.


Torsdag:

På fm kom Åsa och Axel förbi på fika så vi fick snacka lite skit en liten stund. Vi skulle ut på promenad, men jag hade blivit sjuk så det fick bara bli fika. På em var det dags att åka till Bålsta för att hälsa på på mitt gamla jobb. Var där i kanske 1,5 timme och sen åkte jag vidare för att hälsa på Vickan och Nathalie. Dit kom även Agneta och Noel för att träffa oss (eller mest Ida då ;-) ). Tyvärr somnade inte Ida där, utan vi fick åka hemåt tidigare än tänkt, tyvärr. Var väl hemma vid 18,30 har jag för mig och så var vi bara hemma på kvällen. Jag tog mig en bastu för att eventuellt få bort lite av förkylningen och Ida tog ett bad efter det. I vanlig ordning så trilskades Ida med kvällsvällingen...men det går ju i till slut.


Fredag

Vi skulle åkt till Sthlm egentligen,  träffa Cicci och Herman och så skulle vi även träffa Mia, men jag hade ju blivit sjuk och Ida var väl inte helt frisk heller, så jag avstyrde det hela. Hade aldrig orkat vara där hela dagen... Men vi löste allt genom att Cicci, Herman och Ciccis mamma Gunilla kommer till Bålsta och vi äter lunch på Åbergs. Mia skulle komma till Enköping på lördag fm och ta en fika med oss. Allt blev jättebra!

Lunchen var som vanligt suveränt god på Åbergs! Lasse själv var där också och Ida slängde upp ena armen, precis som hon hejade på honom, när han gick förbi och han stannar till och pratar lite ...F-n att man inte tog fram kameran!!! 

Åh det var så kul att äntligen få träffa Herman!! Sötnosen    Han är 4 mån och lik sin mamma    Självklart var det lika kul att träffa Cicci också, för vi ses ju inte så ofta nu när jag flyttat upp, men vi pratar ofta i telefon i alla fall. Cicci ska ju bli gudmor åt Ida så det var ju kul att de fick träffas lite innan :-) Åsa jobbar på Åbergs på fredagar, så hon kunde sätta sig och äta med oss eftersom det just då var väldigt lugnt!

Sitter väl där i ett par timmar innan det är dags att dra sig hemåt. Pappas/ukkis födelsedag idag så vi skulle ha middag hemma, och Kimmo med familj kommer också. Under middagen frågade Ida (= mamma frågade åt henne) om morbror Kimmo vill bli hennes Gudfar, och jag tror han blev lite rörd faktiskt...jag vet inte... men han sa i alla fall att det ville han jättegärna!!

När Kimmos familj går hemåt är det dags för Ida att äta kvällsvälling igen. Trilskas inte lika mycket men det går sakta...


Lördag:

Idag träffade Mia, en gammal jobbarkompis som jag träffar när jag kan, det blir ju inte ofta, men vi håller i alla fall kontakten fortfarande vilket jag tycker är jättekul! Hon är en inspirationskälla!!!   

Ida och jag tog en promenad ner på stan och mummo kom efter oss cyklandes. Vi tog en sväng in på M-huset och handlade lite, jag fick en jacka i födelsedagspresent och Ida fick lite kläder. Sen gick vi upp på stan för att gå på H&M och Lindex med mummo, och det blev lite strumpor och pyjamas åt Ida. Det tackar vi för !! Mia ringer och säger att hon är i Enköping och vi träffas nere vid Coop där hon parkerar bilen. Mia får träffa Ida och sen lämnar jag Ida hos mummo och Ukki så Mia och jag får ta en fika och prata i lugn o ro... Vi har en del att ta igen...tror inte vi träffats på 3 år... det var i alla fall innan jag flyttade upp till Sveg som vi sågs sist. Lika roligt att träffa henne som alltid! Mycket har hänt i bådas liv sen sist så vi hade en del att prata om   

När jag kommer hem ligger Ida och sover sött på uteplatsen, så jag drar iväg en snabbis till Bålsta för att köpa en vagn och en "lära gå vagn" av Jennifer. Ida sov fortfarande när jag kom hem så mummo och jag drar till Ica för att handla blöjor och mat till Ida...ännu en gång tog mummo fram plånkan och det tackar vi verkligen för!!   När ni kom hem så sov Ida - fortfarande!!! Men vaknade till ett par minuter senare, hon får lite mat och så hämtar vi pizzor åt oss. Efter maten får mummo och ukki vara med Ida, medan jag tar en bastu. Passa på att basta lite nu eftersom jag inte har nån bastu hemma - än...

Dags för kvällsmat för Ida och ännu en gång trilskas hon...jag häller ut vällingen och tänkte prova med ersättning istället...funkar hur bra som helst!!! undrar varför hon inte vill ha vällingen??? Ovant med välling? Kommer inget ur tuten på flaskan så det blir jobbigt att suga?  Jaja, jag ger henne ersättning fortfarande som kvällmat i alla fall. Får vänta några veckor till med att börja med välling tror jag.

Söndag:

Dags för hemfärd. Packar bilen full med alla shoppingkassar och väskor. Hmmm får tyvärr inte hem vagnen jag köpte, men det är inget som Ida kan använda än precis så den får komma med hem nästa gång. Åker iväg och Ida sover hela vägen till Tönnebro. Äter lunch och fikar lite innan pappa Henrik och farbror Kristoffer kommer och hämtar oss. Kristoffer fick ju körkort i torsdags, så han fick köra, vilket han nog gärna gjorde :-)

Sa hej då till mummo och ukki och åkte mot Sveg... Home sweet home!!


Tack alla nära och kära som vi träffat under veckan i Enköping!! See you next time!


Ps Om jag glömt skriva nåt så ber jag om ursäkt...minnet sviker när man inte skriver upp saker...



 
 
Ingen bild

Dessi

21 april 2010 12:57

*puh*, vilket hektiskt besök! Men det verkar som om du haft det skönt ändå. Hoppas Ida kryar på sig ordentligt nu.

 
Heli

Heli

21 april 2010 16:39

Nej då det var inte så hektiskt som det låter :-) tog det jättelugnt de första dagarna och bara va´! Nästa gång hoppas jag vi kan ses nåt...kommer ner ett par gånger i sommar och stannar en vecka då med.

http://idrottsgatan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Heli o Henke - 11 januari 2013 16:29

Hej alla som hängt kvar på bloggen... (inga uppdateringar pga brist av intresse och brist på tid/ork)   Men nu så har jag ju roliga nyheter att berätta    de flesta vet ju redan pga Facebook, men alla har ju inte det    Vi blir alltså 4 i f...

Av Heli o Henke - 21 december 2012 12:29


  GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!!       

JAS

Av Heli o Henke - 26 september 2012 11:48

Tänkte jag skulle göra en fotosammanställning igen, fast för JAS - Juli, Augusti, September Har hunnit med en del under dom månaderna men har bara inte haft nån blogg-lust...hoppas den kommer tillbaka nu i höst så jag kan uppdatera med lite "Dagens...

Av Heli o Henke - 5 juli 2012 11:21

Tänkte jag skulle göra en sammanfattning med bilder vad som hänt sen sist    Here it goes - från april till juni:   Vi åkte till Enköping över Valborgshelgen.   Ida vid brasan  Kusinerna   Bästa kompisarna - Ida och Rian   Helgen ef...

Av Heli o Henke - 29 mars 2012 16:28


Har surfat runt på massa olika trädgårds- och inredningsbloggar...och får massa inspiration till vad jag skulle vilja göra hemma!!  Som det här t ex:   (bild lånad från http://husprojektdromhus.blogspot.se/ ) En liten odlingsplats till Ida och...

Ovido - Quiz & Flashcards