Direktlänk till inlägg 31 augusti 2011

Min Sthlmshelg

Av Heli o Henke - 31 augusti 2011 19:04

Stängde ner kontoret vid 15 för att åka ut till flygplatsen. När vi kommer dit så får vi höra att flyget är försenat till 17,35 (skulle lyfta 16,15)...tur vi hade en flaska bubbel med oss, så vi satte oss utanför på gräset och tog oss varsitt glas...och snackade massa skit. Härligt! Bubblet tog slut och vi hade ytterligare 1,5 timme att slå ihjäl. Tiden ändrades till 18,10 och på Svegs flygplats går man liksom inte runt på nån härlig tax free medan man väntar, så vad skulle vi göra?? Ringde Kricka (Henkes bror) och frågade om han kunde åka förbi bolaget och komma ut med en flaska bubbel till till oss... Vilket han gjorde så klart! Tack snälla svågern!! 

Över 2 timmar försenade till Sthlm och vår kvälls-shopping gick i stöpet... vi hann in på Åhléns en snabbis innan vi gick till en thai-restaurang för lite middag. Suuupergod mat!!! Pong hette restaurangen och ligger på en tvärgata till Drottninggatan, mot Gamla stan. 

Sprang på Mattias (Henkes andra bror) och Karolina på vägen till t-banan. Dom var i Sthlm för att se Dolly Parton! 

Tog t-banan till Skanstull och Clarion Hotel Stockholm, där vi skulle bo. Slängde in väskorna och drog ner till baren där vi skulle träffa de andra. 

När jag klev ur hissen sprang jag på en gammal barndomsvän/klasskompis i lobbyn... Gunde/Jonas och hans sambo Linda! Världen är bra liten   

Vi var 16 st totalt (6 svenskar och 10 tyskar) och presenterade oss för varandra. Höll ut till ca 01 innan jag gick och la mig. 

Lördagen började med hotellfrukost...en grym sådan!

Kl 10  träffades vi i lobbyn, tog t-banan och spårvagn till Djurgården, där vi gick en guidad tur på Vasamuseét. Riktigt bra! Har ju inte varit där sen typ 6:an.

Sen var det picknick i Galärparken. Ett par timmar senare var det fri tid...ingen annan var sugen på shopping än vi 3 tjejer från Sveg    så vi tog oss med spårvagn till  Kungsträdgården och stannade några timmar i det området. Innan vi åkte tillbaka till hotellet satte vi oss på en uteservering och tog varsitt glas vin.


Kl 18 var det dags att träffas i lobbyn igen för att ta oss till Nybroplan och vidare därifrån med båt mot Vaxholm. Båtturen var fantastisk och middagen likaså!

Vid 22 var vi tillbaka och gick till Berns med hela gänget... Stod ut till ca 01 denna kväll också (hade liksom skavsår från dagens promenader i för varma skor, så fötterna värkte rejält) Lisa och jag tog en promenad förbi en pressbyrå, köpte dricka och godis till hemfärden med t-banan. 


Söndagen började även den med en härlig hotellfrukost...

efter den så packade vi ihop väskorna och checkade ut, lämnade väskorna på hotellet och gick en sightseeing tur på Söder. 

Tyskarna skulle åka från hotellet vid 13, så vi hade hela söndag em för shopping. Men det blev bara några timmar...alla var helt slut i både fötter och kropp, så vi tog arlanda express ut till flygplatsen redan vid 17,30. Satt där och fikade och tittade på folk innan vårt plan gick kl 21.

Hemma var vi vid 22,30. 


En riktigt härlig helg har det varit!! Så tack till företaget för det!! 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Heli o Henke - 11 januari 2013 16:29

Hej alla som hängt kvar på bloggen... (inga uppdateringar pga brist av intresse och brist på tid/ork)   Men nu så har jag ju roliga nyheter att berätta    de flesta vet ju redan pga Facebook, men alla har ju inte det    Vi blir alltså 4 i f...

Av Heli o Henke - 21 december 2012 12:29


  GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!!       

JAS

Av Heli o Henke - 26 september 2012 11:48

Tänkte jag skulle göra en fotosammanställning igen, fast för JAS - Juli, Augusti, September Har hunnit med en del under dom månaderna men har bara inte haft nån blogg-lust...hoppas den kommer tillbaka nu i höst så jag kan uppdatera med lite "Dagens...

Av Heli o Henke - 5 juli 2012 11:21

Tänkte jag skulle göra en sammanfattning med bilder vad som hänt sen sist    Here it goes - från april till juni:   Vi åkte till Enköping över Valborgshelgen.   Ida vid brasan  Kusinerna   Bästa kompisarna - Ida och Rian   Helgen ef...

Av Heli o Henke - 29 mars 2012 16:28


Har surfat runt på massa olika trädgårds- och inredningsbloggar...och får massa inspiration till vad jag skulle vilja göra hemma!!  Som det här t ex:   (bild lånad från http://husprojektdromhus.blogspot.se/ ) En liten odlingsplats till Ida och...

Ovido - Quiz & Flashcards